Restoran Stanica 1884, je nezaobilazno mesto za sve one koji posećuju Beograd i žele da iskuse čari restorana sa srpskom kuhinjom i  tradicionalnim specijalitetima, isto tako Restoran Stanica 1884 je postao druga kuća za mnoge Beograđane.
Na adresi Savski trg broj 2, u samom centru i stecištu gradskih dešavanja, davne 1884., po ugledu na železničke stanice svetskih metropola, izgrađena je i otvorena prva Železnička stanica u Beogradu. Projektovana po planovima arhitekte Dragutina Milutinovića na mestu koje se tada zvalo Ciganska bara a kasnije Bara Venecija, Beograd je po prvi put mogao da se pohvali monumentalnim zdanjem železničke stanice, na čijem je otvaranju prisustvovalo više hiljada građana i preko 200 inostranih zvanica.

Prvi voz je krenuo ka Zemunu 20. avgusta 1884. (01. septembra po novom kalendaru) , a njegovi prvi putnici bili su kralj Milan, kraljica Natalija i prestolonaslednik Aleksandar Obrenović. Prvi voz ka Nišu krenuo je na put od 14 sati tri dana kasnije, dok je 15. septembra niška linija uvedena kao redovna. Već 1885. na novu prugu stigao je Orijent ekspres, koji će kasnije postati jedan od najslavnijih vozova u istoriji svetskih železnica.

U vreme izgradnje,  zgrada Železničke stanice predstavljala  je jedno od najmonumentalnijih zdanja i simbola tadašnje kraljevske prestonice.

Upravo zbog tog istorijskog značaja, same pozicije, izgleda zgrade i svega što zgrada sama nosi, kao najbolje rešenje za mesto poput ovog, restoran sa tradicionalnom srpskom kuhinjom. Uz dugogodiššnje znanje i iskustvo tima koji stoji iza Restorana Stanica 1884,  užitak vrhunskog restorana u ovom delu grada je podignut na viši nivo.

U Stanici kažu da im je  ideja vodilja  da gostima iz Srbije i inostranstva predstave  domaću kuhnju i da u modernom ambijentu podsete i upoznaju   drage  goste sa starim specijalitetima srpske kuhinje.

Ovde možete organizovati razne vrste privatnih proslava i svečanosti, profesionalni tim “Stanice 1884” će se pobrinuti da ona svima ostane u lepom sećanju.

Restoran poseduje prelepu baštu koja je prava oaza i utočište od gradske vreve. Sama unutrašnjost lokala odiše toplinom i urednošću neprikosnovenog truda i zalaganja kolektiva kao i kvalitetno obučenog osoblja, koje dočekuje i ispraća svakog gosta uz širok osmeh sa željom da vam naš restoran postane i ostane omiljena stanica porodičnih i poslovnih sastanaka i obroka uz pažljivo biran dnevni i večernji muzički repertoar.

Cena na upit

Lokacija - Restoran Stanica 1884