Šta sve uključuje organizacija Krštenja po srpskim običajima?

Lokali, Restorani, Klubovi za Proslavu Krstenja Deteta - Beograd, Srbija
Krštenje deteta je veliki dan i veoma emotivan za svakog roditelja. Ponekad na taj dan usled uzburkanih emocija i treme znamo da previdimo neke detalje koji su sastavni deo krštenja i organizacije same proslave.

Krštenje deteta – Sveta tajna, je svečani događaj u životu bebe i njenih roditelja.

Šta je potrebno da organizujete za sam čin krštenja:

  • Platno za krštenje ili krsnica je tradicionalno bele boje za čipkom na krajevima u koje se dete uvija nakon krštenja.
  • Sveća za krštenja tradicionalno bi trebala da bude od čistog voska a ne parafinska.
  • Krštenica za kuma i naravno ne zaboravite kuma :). Kum treba da bude kršten i punoletan.

Takođe po običajima roditelji bi trebali da ispoštuju post nedelju dana pre krštenja i pričeste se na samom krštenju.

Ne zaboravite da ponesete i poneku grickalicu za dete kako bi uspeli da ga umirite ukoliko se unervozi ili ogladni, savet je iskusnih majki.

Kada prodje sveti čin krštenja treba se posvetiti proslavi krštenja.

Po našoj tradiciji, divan čin krštenja uvek prati muzika i slavlje. Ukoliko niste sigurni kako da odaberete pravi restoran za proslavu krštenja Vašeg deteta kontaktirajte nas i rado ćemo Vam pomoći.

Više o organizaciji proslave krštenja možete pročitati na našem veoma popularnom i čitanom blog post-u.

Kada je u pitanju organizacija proslave, šta bi sve trebali da razmatrate i kojim detaljima da se posvetite sastavili smo kratak podsetnik za Vas.

Najbitnije za Vas kao roditelja koji organizuje krštenje deteta je da se ne preopteretite i uživate u samom svečanom činu Krštenja i proslavi. Ovo je Vaša proslava kao roditelja! Želite pomoc pri organizaciji kako bi mogli što bezbrižnije da proslavite? Kontaktirajte nas rado ćemo Vam pomoći.

Krštenje je potrebno obeležiti kako i dolikuje, proslavom tog bitnog događaja u odabranom restoranu.

Krštenje je veoma značajan dan u životu, mada, u trenutku kada se ono događa, to je bitnije mamama i tatama, kumovima, rodbini, nego samoj bebi, koja će možda zbunjeno gledati oko sebe i pitati se, zašto je baš ona, tako mala, sada tako važna i u samom centru pažnje?

U zavisnosti od toga koliko gostiju želite pozvati, orijentišite se pri izboru restorana. Neko planira pozvati tek oko dvadesetak ljudi, dok neko želi gala proslavu krštenja sa recimo, 150 zvanica. Sve zavisi od vaših afiniteta, kao i budžeta koji planirate da izdvojite za ovu posebnu priliku.

Restorani za krštenja uvek imaju i mogućnost žive muzike, mnogi će poželeti trubače, na primer, jer bez njih nijedno pravo narodno veselje ne može da prođe.

Verovatno ćete želeti da sve to ovekovečite, pa vam možemo obezbediti i  profesionalnog fotograf kao i kamermana.

Slike i video zapisi svakako će biti impresivni, jer naši restorani za krštenje poseduju prelepe dekoracije prostora, koje mogu biti urađene po vašim željama. Cvetni aranžmani, baloni, dekorativna rasveta (led osvetljenje, specijalni efekti)… sve vam stoji na raspolaganju, vaše je samo da zaželite.

Svi mi volimo dobar zalogaj i dobru kapljicu, pa tako vašim gostima povodom proslave krštenja, stoje na raspolaganju specijaliteti domaće i internacionalne kuhinje kao i velik izbor domaćeg i stranog pića.

Sitnica na kraju, ali bitno je i o tome voditi računa, obzirom na to da vaši gosti dolaze svojim automobilima, u prednosti kod izbora restorana za krštenje, svakako su prostori koji imaju sopstveni parking, ako je moguće sa što više, ili skoro neograničenim brojem mesta.

Krštenje vašeg deteta je događaj koji se odigrava samo jednom u životu, pa ga shodno tome dostojno i veselo obeležite u odabranom restoranu. Stojimo Vam na raspolaganju za sve informacije i savete vezano za organizaciju proslave.