BUDITE KUMA BEZ PREMCA: Evo kako da organizujete savršeno devojačko veče

Organizujte savršeno devojačko veče

Organizujte savršeno devojačko veče: Venčanje je divan događaj, ali ništa manje važno nije ni veče kada se mlada oprašta od svog devojačkog života.
Zato ono treba da bude dobro organizovano i da prođe glatko. Najveći teret organizacije obično pada na leđa kume, ali i ostale devojke moraju malo da doprinesu.

Predstavljamo vam neke savete koji će vam pomoći da budućoj mladoj priuštite nezaboravno devojačko veče.

STAVITE SVE NA PAPIR

Iako mislite da ćete sve zapamtiti, neki detalji mogu slučajno da se zaborave. Zato je najbolje staviti sve ideje i sitnice na papir kako bi bili sigurni. Najbolja taktika je da sve stavke napišete jednu ispod druge, pa kako obavite koji zadatak, prekrižite ga ili ga štiklirajte. Tako će vam sve biti preglednije i organizovanije.

DOGOVARANJE

Jeste da bi sastanak između svih devojaka koje će biti na devojačkoj večeri bio idealan, jer je najbolje dogovarati se oči u oči, ali to u većini slučajeva nije baš izvodljivo, pogotovo ako je u pitanju mnogo ljudi. Postoji i mogućnost da se ne poznaju svi međusobno, pa ako devojačko veče obuhvata više od 5 žena, manite se ćorava posla i pokušaja da ih sve okupite kako biste razmenile ideje. Oformite grupu na viber-u ili what’s app-u i tu neka svako da svoj predlog, primedbe, komentare. Nemojte samo da izgubite iz vida da je mlada najbitnija i podsetite druge ako to izgube iz vida.

Organizujte savršeno devojačko veče

UDOVOLJITE MLADI

Kao i venčanje, tako i devojačko veče treba da bude po mladinoj želji. Naravno, dogovor je uvek poželjan i bilo bi lepo da svi žele na isto mesto, ali često se dešava da su ukusi različiti. Neko bi na narodnjake, neko na haus, zato ako ste vi nosilac organizacije pustite mladu da odluči gde se ide. Sve devojke koje će biti prisutne mogu jedno veče da se povinuju njenim željama. Uostalom, zbog nje se i pravi devojačko veče, a ne zbog bančenja.

REZERVACIJE

Ukoliko devojačko veče nije kućnog tipa, i dogovor je pao gde se ide, obavezno napravite rezervaciju i to do 10 dana unapred. Posle 5 dana je potvrdite, a dan pre devojačke večeri nazovite da proverite. Budite dosadni – samo tako možete dobiti šta želite. Lepo objasnite kakav sto želite – pored muzike ili pored prozora, u centru, sa strane, u zavisnosti šta mlada želi. Kako biste bili sigurni da ćete imati dovoljno mesta, rezervišite za više osoba nego što će stvarno doći. Lokali za noćni provod su se izbezobrazili, pa se dešava da rezervišeze mesto za šest, a dobijete sto na koji jedva troje može da stane. To za devojačko veče ne sme da se desi, tako da učinite sve u vašoj moći da do toga ne dođe.

Organizujte savršeno devojačko veče

BEDŽEVI

Bedževi nisu obavezni, ali su već postali uobičajeni na devojačkim večerima. Takođe su i dosta jeftinija opcija od majica sa natpisima, a mogu da izgledaju veoma lepo i originalno. Svaka devojka može da ima bedž sa duhovitim natpisom i to stvarno lepo izgleda, a niko nije uslovljen oblačenjem majice koja mu možda i ne stoji. Jedan bedž košta oko 100 dinara, a što je veća količina – to su jeftiniji. Samo ukucajte na googlu „izrada bedževa“ i izaberite one koji vam se najviše sviđaju i prijaju vašem džepu.

BALONI

Baloni daju posebnu čar svakoj proslavi i uveseljavaju prostor. Ukoliko devojačko veče slavite u kafani ili klubu, baloni sa helijumom su pravi izbor, zato što će dugo ostati u vazduhu. Ako je slavlje u kućnoj varijanti, i obični baloni će proći, a možete ih učiniti zanimljivijim ako ih išarate flomasterima različitih boja ili ih ispišete citatima koje mlada voli. Čak i oči i smešak, učiniće običan balon lepšim.

Organizujte savršeno devojačko veče

OBLAČENJE

Lepo je videti devojačko veče na kome je mlada obučena u belo, dok su ostale devojke u jednoj boji. Pogotovo ako je to omiljena mladina boja i iznenadite je pojavivši se sve u njoj. Ipak, ovo je malo teže izvesti nego što zvuči.

Ako jedna dođe u totalno drugoj boji, dve u različitoj nijansi, a ostale sve u istom tonu, to već razbija čar. Ukoliko nećete sve da kupite identične haljine i u njima se pojavite (što je mnogo dobra fora), onda unapred proverite da li sve devojke imaju neki komad garderobe u svom ormanu koji odgovara željenoj boji, ali i nijansi.

Boja sa kojom nikada ne možete da omašite je crna – svaka devojka ima bar jednu stvar u toj boji. Lako se kombinuje, izgleda elegantno i sa njom nema greške. Mala caka koja crni outfit može da učini zanimljivijim je da sve stavite karmin u sličnoj nijansi – crveni ili pink izgledaće odlično.

Organizujte savršeno devojačko veče

IZNENAĐENJE

Naravno, ni momačke ni devojačke večeri u stvarnosti nisu ni nalik na američke filmove, u kojima su obavezne striptizete i striperi. Em što debelo koštaju, em su totalno nepotrebni. Ako baš insistirate da mladoj dovedete stripera, pitajte nekog dobro građenog prijatelja da se eksponira za tu priliku, naravno u humorističkom kontekstu. Ne treba da naglašavamo da se to podrazumeva za kućne varijante – klubovi i kafane ne gledaju blagonakolno na muškarce koji izvode striptiz u njima.
Mnogo bolje i originalnije rešenje je torta. Čim ukucate na googlu „bachelorette cakes“ izaćiće vam mnogo zanimljivih idejnih rešenja ukoliko već ne možete sami ništa da smislite.

RAČUN

Novac je uvek škakljivo pitanje, a ono što se podrazumeva je da mlada ništa ne plaća. Iako većina organizacije ide preko kuminih leđa, ne bi bilo pravedno da ona plati ceo ceh. Po nekom nepisanom pravilu, račun u klubu ili kafani sve devojke podmiruju zajedno, plaćajući za sebe i za mladu. Možete se organizovati i da svako da određenu sumu novca, ili da svako plati ono što je popio plus deo za mladu. Ovakav princip deljenja računa bi trebalo da se sprovodi i ako je u pitanju kućna žurka. Za prateće detalje poput bedževa, venčića, torte plaća ili kuma ili se takođe deli na ravne časti – po unapred utvrđenom dogovoru.

A ako vam je potrebna pomoć u organizaciji devojačke večeri ili izboru lokala za vašu proslavu slobodno nas kontaktirajte, zajedno ćemo naći najbolje rešenje.