PROSLAVA PUNOLETSTVA: Neka svi pamte vaš 18. rođendan!

proslava 18. rodjendana PROSLAVA PUNOLETSTVA: Neka svi pamte vaš 18. rođendan!

Proslava punoletstva se bliži, a Vaš osamnaesti rođendan je pred vratima i vi biste želeli da bude nezaboravan i drugačiji od svih ostalih. To nije baš izmišljanje tople vode, a punoletstva se sama po sebi obično pamte dugo, tako da ne morate mnogo brinuti – biće sjajno.

Ovi saveti pomoći će vam u organizaciji 18-og rođendana i učiniti da on prođe u veselju i sreći kako mu i dolikuje.

BUDŽET

Prvo i osnovno je da vidite sa koliko novca raspolažete i kako da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Niskobudžetne proslave ne moraju da budu loše – šta više, nekada su čak i bolje od onih glamuroznih. Poenta je da se ne zanosite i ne letite previsoko ako ne možete sebi to da priuštite. To jeste poseban dan i treba da se proslavi, ali u skladu sa svojim mogućnostima.

PROSTOR

Prethodna stavka diktiraće gde ćete proslaviti svoje punoletstvo.

U klubu ili kafani – Ako imate malo više novca na raspolaganju, a obožavate klubove ili kafane, rezervišite par separea za ljude koje želite da izvedete. Negde je uz separe obavezna flaša ili dve žestine, dok vas na drugim mestima uslovljavaju minimalnom potrošnjom koja može biti pozamašna. Raspitajte se o uslovima, pa ako vam odgovaraju, provedite rođendan uz minimalnu organizaciju. I naravno, rezervišite na vreme!

Iznajmljivanje prostora – Mnogo bolja varijanta ukoliko imate više gostiju, a ispašće vas isto ili možda i jeftinije nego da povedete par ljudi u klub. Danas se mogu naći veoma povoljni prostori za iznajmljivanje, a mnogi u cenu uključuju i osoblje i di džeja.

Kućna žurka – Odlična varijanta ako nemate veliki budžet, a često i najbolja. Kupite piće, grickalice ili sitno pecivo, spremite play listu na laptopu, sklonite lomljive stvari i tepihe, a roditelje zamolite da nestanu za to veče i spremni ste!

iznajmljivanje kluba za rodjendan

PIĆE I HRANA

18-i rođendani poznati su po napijanju. Naravno, ne možete slaviti punoletstvo bez alkohola – jednostavno ne ide. Ukoliko ga slavite u klubu ili kafani, nemate mnogo brige – jedino možete da ograničite izbor ili količinu kako ne biste potrošili više nego što ste planirali.

Što se tiče pića i hrane u prostoru za iznajmljivanje, obično imate dve ponude – da donesete svoje piće ili da koristite njihovo. Druga varijanta je mnogo jednostavnija, a skoro podjednako povoljna kao i prva. Stavite sve na papir, vidite šta većina vašeg društva voli da pije i to pojačajte, ali vodite računa i da imate dovoljno sokova i kisele vode. Hrana nije neophodna, ali grickalice poput čipsa ili žu žu biće i više nego dovoljni.

Za organizovanje kućne žurke, procedura je slična prethodnoj. Ipak, uz kućne žurke nekako ide i neka klopica. Ako pravite mirniju varijantu sedeljke onda možete da naručite roštilj, a ako planirate da lumpujete, mali sendvičići ili kiflice biće dovoljni.

MUZIKA

Ono što je najbitnije za svaki provod je dobra muzika. U klubu ili kafani to ne zavisi od vas i ne možete da kontrolišete zato se uvek raspitajte da li neko gostuje i kakva je obična muzika u mestu koje ste izabrali.

Prostori za iznajmljivanje obično u cenu iznajmljivanja uključuju i di džeja. Sa njim možete da se dogovorite kakvu će muziku puštati i kojim redosledom ili mu proslediti spisak pesama koje želite da čujete. Ukoliko prostor nema di džeja, napravite plej listu na laptopu i prikačite ga na njihovo ozvučenje.

Kućna varijanta podrazumeva da ćete moći da puštate onu muziku koju poželite. Ako nemate zvučnike, nabavite ih, ili priključite kompjuter ili usb na televizor ili dvd plejer. Ono što je loša strana je što će svi imati lak pristup muzici, pa posle koje čašice više može da se desi da je neko uzurpira i zezne vam celu muzičku koncepciju. Šifra na kompjuteru može rešiti taj problem, kao i postavljanje osobe koja će biti zadužena za puštanje muzike.

zakup lokala za rodjendan

DEKORACIJA

Par helijumskih balona uvek možete uneti u klub ili kafanu, a ako im naglasite da vam je rođendan i to jubilarni 18-i, možete dobiti prskalice uz piće. Lep detalj koji će ulepšati atmosferu.

Prostori za iznajmljivanje imaju svoju dekoraciju i nema potrebe da razbijate glavu oko toga. Moderniji su opremljeni i svetlosnim efektima koji će napraviti super atmosferu. Ono što može biti zanimljivo su konfete u raznim bojama koje ćete u određenom trenutku ispaliti.
Ipak, konfete nisu preporučljive za kućnu varijantu jer treba večnost da ih posle skupite. Šareni baloni i trake su i više nego dovoljni da vam uvesele žurku u kući.

Gde god da ga slavite, imajte u vidu da je to vaš dan i da treba da ga proslavite kako kod vi želite i kako vam odgovara. Uz dobro društvo, svaka proslava biće nezaboravna, pa će tako i vaše punoletstvo ostati u lepom sećanju.

klub za 18. rodjendan

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri organizaciji 18. rođendana ili iznajmljivanju kluba/kafane za isti, kontaktirajte nas da zajedno pronađemo najbolje rešenje za vas!