Organizujte fenomenalno momačko veče!

Sadržaj

  Pre same momačke večeri morate sami sa sobom raščistiti nekoliko stvari:

  Što želite od momačke?

  Što vaši prijatelji žele od momačke? (Iako je vaš party, ipak morate uzeti u obzir i tuđa mišljenja kako bi se svi mogli dobro provesti)

  Koliko planirate potrošiti na momačku? (Prema tradiciji kum se brine o svemu na momačkoj te plaća sve troškove proslave, a ima i još jedan bitan zadatak – sigurno dovesti mladoženju kući)

  Većina muškaraca želi provesti svoje poslednje trenutke slobode uz striptizete i alkohol, ali u posljednje vreme brojne mladoženje odlučuju se za uži krug prijatelja, igranje pokera uz razne pošalice i dosetke te, naravno, alkoholna osveženja.

  Evo par savjeta kako i što napraviti za momačku proslavu zavisno od količine novca kojim raspolažete:

  Mali budžet

  Čemu menjati životne navike samo zato što se ulazite u bračne vode. Povedite najbliže prijatelje u vaš kafić, popite par pića te se zaputite u disko i dobro zabavite. Nakon što se ‘izludirate’ obavezno završite veče na nekom mestu s hranom kako sutradan ne biste imali problema sa glavoboljom.

  Srednji budžet

  Poslušajte brojne savete vaših prijatelja i odlučite se za najbolji plan. Obično se to na kraju svede na kupovinu ogromne količine alkohola i organizovanja veće proslave kod nekog od prijatelja uz naručivanje pizze, a nakon toga odlazak po brojnim birtijama do vaše destinacije – nekog kluba. Ponovo savet za završetak večeri ili bolje rečeno jutra je ..pojedite nešto.

  Druga opcija koja je dosta česta za momačku proslavu je zakup vaše lokalne početne stanice (kafića) te pozivanje velikog broja prijatelja koji će se proveseliti s vama. Naravno da na takvoj proslavi nećete imati samo muško društvo tako da će svi vaši prijatelji-samci biti vrlo zadovoljni. U kafiću možete postaviti i švedski sto, te zaposliti nekog na ulazu kako ne bi imali problema sa nepoželjnim gostima.

  Treća opcija je organizovanje paintball dana. Okupite svoje prijatelja i odvedite ih na paintball. Uz odlično druženje i zabavu napravite i roštilj, a ostavite pivo u frižideru kako bi se vaša ekipa osvežila hladnim pićem nakon velike pobjede na terenu. Nakon akcije možete se malo doterati i provesti veče uz večeru u vašem omiljenom restoranu ili za one malo nemirnog duha u klubu.

  Veliki budžet

  Imate previše novca na svom računu… Tada barem ništa nije problem. Samo mašta je granica. No, i tada treba imati dobrih ideja. Ako ne želite tradicionalne momačke, odlučite se za odlazak na more ili na selo u nečiju vikendicu ili možda bolje hotel da izbegnete čišćenje i spojite korake iz prva dva primjera.

  Druga varijanta je da povedete prijatelje na neko putovanje gde je luda noćna zabava zagarntovana. Naravno za takve stvari najavite prijateljima na vreme tako da gospoda mogu pronaći svoje pasoše te proveriti njihovu valjanost, a ako i treba izvaditi nove.