Proslava krštenja predstavlja poseban i duboko emotivan trenutak u životu svake porodice. To je trenutak kada se dete uvodi u veru i dobija svoje crkveno ime, a tradicionalno predstavlja radostan povod da se okupe prijatelji i porodica. Zato smo vam spremili veliki izbor prostora za krštenje uključujući i restorane, vikendice, klubove i kafane.

Prostori za proslavu krštenja - pogledajte ponudu

Šta podrazumeva proslava krštenja?

Krštenje deteta je veliki dan i veoma emotivan za svakog roditelja. Ponekad se na taj dan usled uzburkanih emocija i treme previde neki detalji koji su sastavni deo krštenja i organizacije same proslave. Krštenje deteta – Sveta tajna, je svečani događaj u životu bebe i njenih roditelja, te je potrebno dobro se pripremiti. Trebaće vam:

  • Platno za krštenje ili krsnica – tradicionalno bele boje za čipkom na krajevima u koje se dete uvija nakon krštenja.
  • Sveća za krštenja tradicionalno bi trebalo da bude od čistog voska a ne parafinska.
  • Krštenica za kuma i naravno, kum. Kum treba da bude kršten i punoletan.
  • Nedelju dana posta – po običajima roditelji bi trebalo da ispoštuju post nedelju dana pre krštenja i pričeste se na samom krštenju.
  • Strpljenje ukoliko se dete unervozi – ne zaboravite da ponesete i poneku grickalicu za dete kako biste uspeli da ga umirite ukoliko se unervozi ili ogladni.

Nakon što je sveti čin krštenja gotov, treba se posvetiti jednako važnom segmentu – proslavi krštenja.

 

Gde obeležiti krštenje deteta?

Po našoj tradiciji, divan čin krštenja uvek prate muzika i slavlje. Ukoliko niste sigurni kako da odaberete pravi prostor za krštenje, rado ćemo vam pomoći. Pored mnogobrojnih opcija, nekada je zaista izazovno odabrati savršenu lokaciju za proslavu važnog trenutka kao što je ovaj.

  • Restorani za proslave krštenjaiznajmljivanje restorana je najpopularniji izbor za proslavu krštenja jer oni nude uslugu hrane i pića, kao i udoban i elegantan ambijent. Ovde možete organizovati svečani ručak ili večeru za porodicu i prijatelje i uživati u specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje.
  • Klubovi ili sale za proslave – ako planirate veće okupljanje s dosta gostiju, klubovi i svečane sale za proslave su odličan izbor. Ovi prostori često nude raznovrsne menije, muziku i plesni podijum za nezaboravne zabavu gostiju.
  • Vikendica – ako želite da pomešate dozu luksuza sa intimnim okupljanjem odabranih ljudi na jednom mestu, vile i vikendice nadomak Beograda su savršen izbor za proslavu radosnog događaja kao što je krštenje.
  • Igraonice – krštenje je pre svega događaj za naše najmlađe, a imajući u vidu da se roditelji često odluče da proslava krštenja i prvog rođendana budu spojeni, nema lepšeg mesta za proslavu od dečije igraonice.
  • Kafane – sa svojom veselom atmosferom i autentičnim ambijentom, kafane su čest i popularan izbor za proslavu krštenja, zbog kvaliteta svojih ugostiteljskih usluga.

Kako vam možemo upotpuniti proslavu krštenja?

Najbitnije za vas kao roditelja koji organizuje krštenje deteta je da se ne preopteretite i uživate u samom svečanom činu krštenja i proslavi. Zato smo tu da vam pomognemo oko svakog segmenta organizacije. Bilo da vam treba pomoć oko izbora muzike za proslave, želite da posetite lokal pre nego što ga rezervišete ili imate neke dodatne ideje i zahteve.

Istražite ponudu prostora na gdeproslaviti.com, i rezervišite omiljeni na vreme. Kontaktirajte nas još danas!