Šta je team building i koliko je značajan za poslovno okruženje?

Team Building Prostor - Lokali, Restorani, Klubovi - Beograd 2019
Team building je skup edukativno – rekreativnih aktivnosti koje pretvaraju grupu individualaca u funkcionalne timove. Team building aktivnosti variraju i mogu se grupisati u sledeće kategorije na osnovu forme:

Team building aktivnosti mogu biti dnevne na radnom mestu poput dnevnih interakcija u kojima zaposleni učestvuju i na kojima rade zajedno kako bi ispunili zahteve.

Takodje mogu biti mimo radnog mesta a tokom radnog vremena poput zajedničkih ručkova, partija bilijara ili pikada u pauzama od posla, koji jačaju timski duh i grade kohezivne timske veze među zaposlenima.

Najčešće team building aktivnosti su organizovane mimo radnog vremena i izvan poslovnih prostorija.

Sve više poslodavaca uviđa važnost team buildinga koji pomaže da se stvore bolji međuljudski odnosi i doprinosi boljem timskom radu zaposlenih.

Nakon jednodnevnog (najčešće) ili dvodnevnog team buildinga zaposleni će pomagati jedni drugima i bolje sarađivati u pronalaženju rešenja tj. funkcionisaće poput tima.

Ukoliko želite da organizujete team building sastavili smo za Vas dva glavna aspekta team buildinga o kojima bi trebalo da vodite računa pri osmišljavanju Vašeg sledećeg team buildinga i koji će vam pomoći pri organizaciji samog događaja. Ukoliko Vam treba pomoć pri organizaciji kontaktirajte nas.

  • Treba imati jasnu ideju – naime neophodno je imati jasnu ideju o ciljevima koje želite da ispunite i šta želite da postignete sa Team bildingom. Takođe je bitno da se iskomunicira sa zaposlenima šta se od njih očekuje i šta mogu da očekuju od samog događaja.
  • Animacija zaposlenih – organizator team buildinga treba da animira učesnike jer je njihovo učešće u aktivnostima neophodno i sama svrha događaja.

Više o procesu organizacije team buildinga i saveti kako da to uradite možete pročitati ovde.

Za organizaciju team building događaja neophodna je dobra priprema i rešavanje dosta logističkih problema. Iz ovih razloga sve više firmi se odlucuje da poveri organizaciju strucnjacima.

U međuvremenu sastavili smo za Vas listu idealnih lokacija u Beogradu gde bi mogli da organizujete Vaš sledeći team building.

Prostori za organizovanje team building-a - pogledajte ponudu

Svima je dobro poznata činjenica da team building događaji i proslave stvaraju čvrste veze među zaposlenima i ojačavaju timski duh. Najčešći periodi u godini kada se organizuju team building događaji su tokom proleća i rane jeseni, kada je lepo vreme. Međutim, team building događaje ne treba zapostaviti ni kada vremenski uslovi nisu baš idealni.  Kao što ne možete izostati sa posla kada Vam vremenske prilike ne odgovaraju, tako ne smete dozvoliti da iste utiču na građenje jakog poslovnog tima!

Nudimo Vam veliki izbor indoor programa, koji će Vas impresionirati!

Veliki broj renomiranih kompanija je prepoznao naš trud da se istaknemo u ovoj oblasti i ukazao nam poverenje, a značajan broj njih se ponovo odlučuje da nam poveri organizaciju team building event-a.

Pozovite nas da zajedno, kroz team building razvijemo timski duh, kolegijalnost, ojačamo odnos poverenja!