Gde na Poslovni Rucak? Predlazemo sledece Restorane, Hotele, Kafane - Beograd 2019

U čemu je razlika između poslovnog i neposlovnog rucka?

Veštine organizovanja poslovnog ručka su potrebne svakoj poslovnoj osobi, pogotovo u Srbiji gde kult sklapanja poslova i održavanja sastanaka u restoranu je sastavni deo kulture i običaja. Oragnizacione sposobnosti i maniri su  veoma važni ukoliko želite da napredujete i budete uspešni u poslovnom okruženju.

Predstoji Vam organizacija poslovnog rucka? Pročitajte  ovo i organizujte savršen ručak za Vaše poslovne partnere.

Kao i za većinu događaja i za poslovni ručak je najbitnije odabrati pravi restoran. Evo par saveta kako da napravite pravi izbor:

  1. Sjajno posluženje – Za poslovni događaj najbitnije je da ima sjajno posluženje, jer svi će zapamtiti ukoliko je posluga u restoranu bila neverovatno dobra ili loša. Zapamtite da Vaši gosti iako su na poslovnom ručku ili večeri žele da se osećaju kao da su Vaši najbitniji gosti kod Vas u kući. Dakle, odaberite restoran koji ima sjajnu poslugu i konobare kako bi se Vaši gosti osećali posebnim i specijalnim što i jesu.
  2. Odabir hrane i menia – Hrana mora da bude na zadovoljavajućem nivou, ali veći izazov je koju kuhinju odabrati, jer ako odvedete goste u restoran sa sjajnom atmosferom i poslugom a oni apsolutno ne jedu hranu koja je u ponudi. Zato mi uvek predlažemo da se odabere restoran koji nudi izbor strane i domaće kuhinje. Više o ovome mozete procitati ovde
  3. Atmosfera i ambijent – Lepo okruženje i ambijent su veoma bitni ako želite da impresionirate poslovne partnere i saradnike.

To ne znači da morate da idete u restoran sa 5* ali je preporučljivo i pouzdano da ta mesta ostavljaju pozitivan utisak i impresioniraju Vaše poslovne saradnike.

Mi vam predstavljamo lokale koji mogu biti idealni za vaš poslovni ručak.

Nakon što ste odabrali lokal za poslovni ručak veliki deo posla je završen, ostalo je na Vama i nemojte se zavarati očekuje se da budete pravi ceremonijal majstor. Evo par saveta kako da organizujete uspešan poslovni ručak:

  • Poslovni ručak se zakazuje nedelju dana unapred a potvrđuje dan ranije.
  • Dođite ranije i ostavite Vašu karticu kod konobara kako bi mogao da naplati ručak bez da donosi račun za sto pred Vaše goste.
  • Dođite bar 10 minuta ranije u lokal kako bi proverili sto i da li je sve postavljeno kako treba.
  • Ukoliko ste dočekali goste u lobiju i niste još seli za sto zauzmite uvek lošije pozicionirano mesto za stolom, dozvolite Vašim gostima da prvi sednu i zauzmu bolje pozicionirana mesta za stolom.
  • Uvek poručite isti broj jela kao i Vaši gosti, nemojte da poručujete dezert bez njih ili da preskačete meze ukoliko su oni poručili.
  • Ne zaboravite na bonton i manire za stolom, poslovni ručak nije mesto kada se prejedate, Vaši gosti su bitniji od hrane na stolu.
  • Ukoliko ne žurite i nemate vremenski okvir kog morate da se držite, ne počinjite razgovore o poslu pre završetka obroka.

Sada ste spremni da organizujete poslovni ručak, pogledajte naše predloge za izbor lokala i odlučite se za onaj koji Vam najviše odgovara i spremni ste.

Prostori za poslovni ručak - pogledajte ponudu

Poslovni ručak se priređuje povodom uspešnog obavljanja ili sklapanja izvesnih poslova i treba ga zakazivati unapred. To je praksa većine priređivača koji pošalje svog predstavnika ili dođe lično i sa predsavnikom ugostiteljske radnje (šef sale ili direktor restorana) ugovara meni i piće.
Tom prilikom dogovara i ostale pojedinosti koje mogu biti vezane za organizaciju i priređivanje poslovnog ručka.
To bi na primer mogle biti sledeće pojedinosti: određivanje prostorije (poslovni ručak može biti servisiran u zasebnoj prostoriji), usluživanje aperitiva, o vrstama aperitiva, štampanje meni karata, eventualni raspored za stolom, držanje zdravice, usluživanje šofera sa ručkom i sl.
Od pravilnog dogovora će zavisiti i ishod celokupnih priprema i toka služenja poslovnog ručka.

Za poslovni susret najsigurnije je odabrati provereni restoran, u kojem se može poslužiti nešto od domaće i međunarodne kuhinje.

Poznata je činjenica da se, kako u svetu, tako i kod nas, mnogi poslovi sklapaju za ručkom ili večerom. Ta činjenica ne čudi s obzirom na to da se oko stola ljudi uvek okupljalju u dobrom i opuštenijem raspoloženju, podstaknuti kvalitetno pripremljenom hranom i posluženim pićima.

Poslovni sastanci uz hranu neizostavan su deo poslovnih protokola, dogovora i sklapanja poslova.

Iako se čini jednostavnim, odabir pravog restorana možda je najvažniji.. odvedite poslovne partnere na ručak, razgovarate, sklopite posao, i uz saradnju sa ‘Gde Proslaviti’ organizujte sjajan poslovni ručak.